Myternas lämmeltåg

on

Det cirkulerar ofantligt många myter om hur man ska äta och träna, myter som går oemotsagda bara för att det är många som uttrycker samma åsikt. Baksidan på att information inte behöver filtreras är att få förstår att det handlar om åsikter och inte om fakta. Barn och unga vuxna är de som drabbas i störst utsträckning så länge de litar på att vuxna och auktoriteter som tränare sitter på någon slags sanning.

Frihet är att kunna uttrycka vad man tycker men tydligheten i vad som är en åsikt och vad som är beprövad erfarenhet eller fakta brister. På så sätt vilseleds många så till den grad att de följer mat- och träningsråd som gör dem sjuka.

Så här dagar innan och efter jul är det väldigt många som hör av sig för att de våndas julmat och stillasittande, inte minst de med ortorexia atletika. När väl julhelgen är över stundar nyår med alkohol vilket klassas som onödigt och tomma kalorier. Man anser helt uppenbart att man inte är värd att njuta utan enbart äta det som behövs. Utfodras med andra ord.

Njuta när man kan är att leva ett liv som kan bli kortare än du tror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.