Självsvält

on

När man ser alla flyende från Ukraina eller läser om de som sitter fast i skyddsrum utan vatten, mat eller möjlighet att fly undrar man hur det kommer sig att så många försätter sig i självsvält trots att man inte behöver och faktiskt är fin som man är. Och som om inte extrem hunger vore nog så kombinerar man ofta med en rad olika förbud och regler som är självpåtalade och inget som man egentligen behöver följa. Mattider, innehåll, upplägg, träningsfrekvens, promenadtid….

Sedan börjar självklandrande som säger att man är dålig, fel, värdelös och borde straffas genom att inte få äta eller träna som en galning för att förtjäna att få äta. Vad är det för värdegrund som gör att vi beter oss på det här sättet? Varför så mycket onödigt lidande när människan trots allt bedöms från hur man är och inte hur man ser ut. Eller hur värderar du dina vänner?

Kommentera