Utbrott och ånger

on

Många som genomgått ortorexibehandling har under sina svåraste stunder haft humörsvängningar som oftast gått ut över nära och kära. När man tillfrisknat så minns man hur man betett sig och känner ofta skuld för vad man sagt och gjort. Påstridiga föräldrar med kommentarer om mat och träning brukar ta den största smällen och konflikter är snarare regel än undantag.

Jag tror att de flesta i familjen eller nära vänner förstår att det är symtom som är orsak till emotionella explosioner och få är dömande. Men, det finns trots allt många som ser det som ett ohyfsat beteende vilket det kan verka vara men inte alltid är.

När man kliver ur ortorexiträsket är det en god idé att ta ett samtal med de personer som man brusat upp för, bråkat med eller skrikit åt. Det är ju trots allt så att man efter sin behandling har en förståelse för varför allt blev som det blev och livet blir lite lättare om man även lämnar gamla skuldkänslor bakom sig.

Ortorexi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.