Sötnings medel ökar risken för övervikt och fetma

celsiusResultat från ett stort antal vetenskapliga djurförsök och studier på människor över lång tid visar att det finns hälsorisker med ett kontinuerligt och dagligt intag av diet-produkter som innehåller sackarin, aspartam eller andra sötningsmedel. Bland annat ökar risken för fetma samt hjärt- och kärlrelaterade problem, konsekvenser som de som dricker diet-drycker ofta avser att undvika.

Referens:

Physiol Behav. 2016 Oct 1;164(Pt B):517-23. doi: 10.1016/j.physbeh.2016.04.047. Epub 2016 Apr 26.

Low-calorie sweetener use and energy balance: Results from experimental studies in animals, and large-scale prospective studies in humans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.