Superfoods ursprung

Maten på Okinawa har visat sig vara mat som fått dess invånare att leva längre och vara friskare än någon annan befolkning i världen. Det sägs att just Okinawa maten är ursprunget till Superfood och den diettrend som uppstod därefter.

Men få har kanske märkt att Okinawakosten består till 85% av kolhydrater, något som dagens ortorexisamhälle mer eller mindre ratar (för att inte tala om alla som vill bli hårda och rippade under hälsoflagg). I deras kost ingår exempelvis sötpotatis som anses vara den hälsosammaste grönsaken på grund av sin rikhet på vitaminer och mineraler.

Men inte minst, som så många gånger sagt, de är även noga med att inte äta för mycket så formen är god på Okinawa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.