Påskproteiner

on

Nu är det dags att ta lite påskledigt och njuta av god mat och lugna stunder. Jag är mycket väl medveten om att det inte förunnat alla att kunna göra det. Kanske för att man måste jobba eller för att man är sjuk. Kanske är det sorg och inte aktuellt att fira någon ledighet utan tänka på andra saker.

För många med ortorexi är även påsken en högtid som ger ångest. Maten är ”onödig som man inte borde äta för att den är onyttig och det finns bättre alternativ” säger destruktiva tankar medan allmänheten ofta hejar på onyttighetstrenden.

Vi som jobbar på Ylab, drabbade och anhöriga vet hur förödande det kan bli när man börjar vandra på ortoreximotorvägen som leder rätt ner i diket. Så jag skulle vilja säga att livet består av mycket mer än att jaga proteiner.

Påskägg är väl proteiner om man verkligen tänker på nyttighetsfaktorn för själen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.