Länge leve fredagsmys

Vila var en dygd

Det var en gång en tid då människan såg fram mot fredag, för helg innebar vila efter en lång veckas arbete. I dagens #ortorexi samhälle har vila mer eller mindre blivit förknippat med lathet. För att inte tala om hur man benämner de människor som kombinerar vila framför TV:n med chips och vin. ”Okunniga, odisciplinerade och sådana där slöa personer som inte förstår sitt bästa och faller för onyttiga frestelser”. Är idealet de som knaprar på  selleri och äter smaksatt äggvita? Efter det att man varit ute och sprungit ett par mil ska tilläggas. Vem ska man se upp till? Den som unnar sig minst och pinar sig mest? Mycket märkligt resonemang i min värld.

Dom kan varken vila eller äta

Frågan är vem som utför den största prestationen den som jagar runt eller den som vilar? Jag tror faktiskt att ett flertal av de hälsofascister som förespråkar hundratals förbjudna livsmedel och ständig aktivitet inte kan vara stilla. Än mindre kan de äta vad som bjuds utan att få hjärtklappning. Konsten att stå helt still en timme utan att göra någonting är inte det enklaste och inte heller att äta en drypande flippin burgare och pommes med en IPA för den som har #ortorexia_atletika.

Det trista i kråksången är att det är kommersiella intressen bakom TV-personerna med super-löften och anti-socker propaganda som enbart skrämmer upp eller vilseleder barn och vuxna i TV.  

 

 

Kommentera