Morgonstudions inslag klart

on

Så var inslaget om Mikaelas bok och #Ortorexi över. På vägen dit frågade den 60-årige norska taxichauffören vad jag skulle prata om. Döm om min förvåning när han visste precis vad #ortorexia_atletika var. Han var själv en före detta elitidrottare med en framgångsrik son som spelade fotboll så visst kände han till den förändrade inställningen till mat inom idrotten. Full koll på att det kunde bli sjukligt och varför det blir det för många.

Mikaela har lätt för att prata lugnt och avslappnat. Hon sa det som är viktigt; hur sjuk man än är så ge inte upp. Det går att bli frisk. Det blev däremot benämningen ortorexi och inte ortorexi atletika under inslaget vilket säkerligen gör att rabiata semantikexperter hör av sig för att klaga. Suck.

På vägen hem blev jag hejdad av en kvinna som tyckte inslaget var bra. Hon blev tårögd och sa att allt stämde in på hennes dotter. Sorgligt men kanske bra trots allt. Ju tidigare man tar hjälp desto bättre. Tillbaka på Ylab fick vi väl godkänt av Amelia Adamo, inte illa. Hon kan det där med media som alla vet 🙂

Kommentera