Body buildern som dog

Svält är förenat med risk

Det finns en hel del att säga om de risker som är förknippade med extrem träning och extrema dieter. Body building är föregångare och inspiratörer för många som vill ha större muskler och mindre fett. Låter inte som så udda mål i dagens bantarsamhälle men få ser risken i att hamna i fysiologisk obalans mellan muskelmassa och fettvikt. Efter en viss nivå påverkas såväl tankar som känslor och beteende och allt rullar på i en ohälsosam utveckling.

Missbruk den vanligaste orsaken

Tyvärr leds många in på dopingstråk som kan kosta livet. I jämförelse med alla artiklar som handlar om hur man bör banta är artiklar om body builder inte lika ofta publicerat eftersom det inte rör tillräckligt många (menar man). Låt oss vänta ett par år till, när man studerat den stigande psykiska ohälsan lite mer ingående. Mat och träning som krackelerar i ohälsa blir allt vanligare (min egen reflektion).

Känd kroppsbyggare dog

Läs artikeln om den senaste body buildern som dog (en inspiratör med över en miljon följare)……

https://www.expressen.se/sport/sorgen-efter-stjarnans-dod-hjartekrossad/

Kommentera