Nordens Välfärdcenter och ungas psykiska ohälsa

on

Gick förbi Nordens Välfärdscenter på Drottninggatan av en ren slump och kände mig klart okunnig. Hade inte hört talas om den här organisationen och blev nyfiken på vad det var. Kanske var det den stora skaran av unga människor av olika nationalitet som lockade mig att stanna och ta en bild.

Väl hemma googlade jag upp organisationen som uppenbarligen även har hälsa på sin agenda. Insåg ganska snabbt att det är en välbärgad organisation med en hel del kapital i kassan. Alkoholfrågor verkar ha fått ett stort utrymme i deras verksamhet liksom jämlik hälsa.

Min ögon fastnade däremot på följande text:

”Inom folkhälsoområdet har Folkhälsoarenan prioriterat projekt om ojämlikhet i hälsa, tobak, alkohol, cannabis och ungas mentala hälsa. För första gången har Nordens välfärdscenter också arrangerat en internationell konferens om reglering av spelmarknaden och spelmissbruk i de nordiska länderna. Arbetet med unga nordbors psykiska hälsa har fortsatt hög prioritet. Dialogmöten om hur man arbetar med frågan och om vilka metoder som fungerar väl har hållits med experter i samtliga nordiska länder”.

Man säger sig ha producerat en video om ungas psykiska ohälsa som man visat runt om i Norden. Någon som har sett den? 

2 kommentarer Lägg till din

  1. Ulrika skriver:

    Vetenskapens Värld sände ett program den 23 april som hette just Ungas psykiska ohälsa, mkt intressant om ämnet… men nog inte den film/video du söker.

    https://www.svtplay.se/video/17656810/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-28-ungas-psykiska-ohalsa?info=visa#titel

    1. linyvonne skriver:

      Tack Ulrika, troligtvis inte densamma men ändå väl värd att lägga ut tycker jag. Jag är fortsatt förundrad över att man inte kommit längre när det gäller orsakerna till ungdomarnas stigande psykiska ohälsa.

Kommentera