Mordhot är galenskap

on

Den som utfärdat mordhotet mot Durmaz är troligen skvatt galen eller så vill han/hon att Sverige ska förlora framöver. Även om våra idrottare är vana vid det mesta i form av idiotkommentarer från föräldrar på läktarna eller öldrickande otränade tyckare har psykologin sin gilla gång.

Bestraffning kan öka motivationen men minska prestationen

Att belöna när någon är värd det stärker motivationen men så gör även bestraffning hur konstigt det än låter. Den som är rädd för att få reprimander kommer att kämpa hårdare men när det gäller idrottsprestationer kan det ge en omvänd effekt. Hot mot livet är av en magnitud som går långt över gränsen för vad man orkar med, ovanpå den prestationsångest som redan finns vid ett världsmästerskap. Prestationen riskerar att sjunka på grund av nervositet helt enkelt.

Stenmark sa en gång som svar på en reporters kommentar ”åk själv då” och samma svar gäller för den som mordhotade ”spela själv då”. 

Rasism?

Huruvida hotet var rasistiskt eller inte kan man fundera över men när hela landslaget går ut i protest så antar jag att hotet var utformat på ett rasistiskt sätt. Rasister spelar på uråldriga rädslor. De representerar en kvarleva från medeltiden när få varit utanför sockengränsen och därför var misstänksamma mot utomsockningar. Rasister trivs bäst med sig själva för det är de enda de verkar tycka ha den rätta inställningen. Så stanna i köket och håll er borta från idrotten om ni inte vågar åka ut och möta världen som den är idag; global.

Kommentera