Yvonnes klassiska semesterdag

on

Det kanske inte är så svårt att förstå att jag tillhör dom som älskar träning med tanke på att jag började när jag var fem, startade min första träningsanläggning som sjuttonåring och har haft förmånen att få arbeta med träning i olika former sedan dess.

Lugn start på dagen

Så vad gör man när man har semester? Med en man som även han älskar träning gör vi det vi tycker allra bäst om och har mest tid till under semestern – vi tränar. Precis som idag startar vi med träning i österländsk maner det vill säga inte i panik eller tills man stupar utan lugn och sansad kort löprunda som start. Sedan gör jag alla mina wushurutiner och avslutar med tai chi.

Frukost och hav

Dusch och en fantastisk frukost med massor av frukt, grekisk yoghurt, croissanter och sylt alternativ scrambled eggs. Sedan blir det stranden i flera timmar – promenader, hopp och skutt i vattnet typ. När poolen på taket inte är överfylld med tjoande barn blir det några hundra meter simning innan det är ny dusch och en tur till stan för att handla lunch.

Gymmet med kick, punch och kast

Jag tar ofta en powernap men nu när det är så mycket fotboll får man tajma in träningen med matcherna. Sista passet för dagen är gymmet. Uppvärmning en kvart tjugo mínuter på löpbandet och ett set på alla maskiner innan det antingen blir kickar och slag eller mer av fria vikter.

Maken hänger vikter i sitt judobälte, chippar i smithmaskinern och gör diverse kast-rutiner med specialgummiband. Idag har vi just kommit upp på rummet så nu ska vi iväg och äta. I går var det stek i pepparsås och pommes men idag blir det nog japanskt.

Ortorexia atletika

En passus så här på slutet för de som eventuellt har problem med ortorexia atletika. Det här är inte något jag gör året runt utan enbart på semestern. Inte särskilt vetenskapligt upplagt men det är så här jag alltid gjort. Semester är för att glädjas och ha det bra. Annars räcker det gott och väl med träning varannan dag för det ska finnas tid till arbete, familj och vänner. Utan återhämtning blir det ingen semester.

Träna inte för livet – träna för att orka mer av livets alla upplevelser.

Kommentera