En dag när Stockholm kändes som Kina

on

Att det var ett fantastiskt väder idag har väl ingen undgått att se. Ingen svensk är inte heller förundrad över att folk vaknar till liv när vädret är vackert. Men för mig blev den här varma och soliga dagen något som kom att påminna om Kina. En promenad genom Vasaparken kändes som Shin Gong Yuan parken som jag besökt så många gånger.

Som i Kinas parker

Det var nämligen full aktivitet över allt och hela Vasaparken präglades av hälsa och välmående. Vissa spelade minigolv medan andra solade i gräset. Några tog en fika eller ett glas vin medan andra sparkade boll. Ett helt gäng tränade yoga medan barnen lekte bland gungor och klätterställningar. Okey, en skillnad var att jag inte såg några pensionärer i gungorna, tänjande mot klätterställningar eller köra rockring men annars var allt väldigt lik.

Hälsa och välmående

Jag älskar att se alla småbarn som spelar fotboll och så även idag. En och annan bulldog passerade mig men som vanligt blev mitt smackande och försök till uppmärksamhet utan gehör.

Särskilt roligt var det att se alla som dansade latinskt på en primitiv dansbana. Så nöjda, så glada och så hämningslösa. Det kändes minst sagt befriande och det är väl just det här som är hälsosamt;

träffa vänner, äta, dricka, dansa eller yoga. Gammal möter ung. 

Det är min tolkning av hälsa och wellness.

Kommentera