Chips istället för naturgodis

Det är mer energi (läs kilokalorier) per  hundra gram i naturgodis såsom cashewnötter än i chips . Dessutom väger chips mindre så det blir en hel del för att komma upp i samma vikt som en näve naturgodis.

Den som påstår att chips är ”onyttigt” och naturgodis ”nyttigt” (för övrigt fel ordval) och menar att chips är något man går upp i vikt av till skillnad mot naturgodis – tvek på det.

Som alltid – en kalori är en kalori och den som ligger på plus på veckobasis lär gå upp i vikt. 

Du som nu tänker ”jag borde sluta äta naturgodis” bör fundera på om ett ortorektiskt uteslutande var vad som avsågs med kommentaren. Så var det inte utan snarare ät chips eller naturgodis för att du tycker om det. Förbjud det och du kommer att vräka i dig en vacker dag.

Kommentera