Kommentarer angående fysisk aktivitet

on

Mot bakgrund av Anatoli Grigorenkos intressanta inlägg igår; lite egna reflektioner. Vi behöver inte få mer information om hur bra det är med fysisk aktivitet om man beaktar att vi i Sverige är väldigt aktiva som det är. Jag tror inte det gått någon förbi hur viktigt det är med fysisk aktivitet för vår hälsa. Studien och annan svensk statistik visar att vi är ledande på området.

En annan sak som jag tänkte på var det faktum att stress sällan leder till mer fysisk aktivitet utan snarare det motsatta enligt studien. Det är ett faktum och en anledning till att jag inte alltid köper ”utmattningsdepression” såsom diagnos för personer som ätit och tränat ortorektiskt. Man blir utmattad förvisso, men sällan om  någonsin av stress i kombination med stor träningsvolym. Stress brukar leda till att man minskar fysisk aktivitet. Varför inte kalla saker för sitt rätta namn när man undviker mat man anser vara ”onyttigt” och tränar tvångsmässigt? Ortorexia atletika är inget att skämmas för.

Kommentera