Inte undra på att man blir tjock

on
En enkel skiva med lite smör och en ostskiva

Vad hände med den traditionella svenska mackan? Ni vet den som var en Skogaholmslimpa med smör och ost som man i vintertid drack varm choklad till. Det är väl självklart att den inte är ”nyttig” tänker säkerligen en del. Andra hetsar kanske upp sig på sockermängden vad vet jag. Jag kan köpa att man kan hitta näringsrikare alternativ.

EN hel måltid på mackan med dubbla lager

Men jag kan definitivt inte köpa att den gamla limpackan skulle göra en mer tjock än de mackor man äter idag. De ska helt enkelt inte vara ett enda pålägg utan en rad olika saker. Bröd, smör, ost, salami, tomater, paprika, gurka, frön och inte nog med det, det ska vara dubbeldeckare dessutom. Det kallas en smörgås och klassas som ett mellanmål.

Det är en hel måltid som det ser ut idag eller åtminstone bör det betraktas som två smörgåsar och inte en. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.