Nyttiga nyårslöften

Enligt senaste forskningen ligger nyårslöften gällande mat och träning i topp. I och för sig är det uppenbart för alla som gymmar för det är alltid kö till maskinerna i januari.

Att lova sig själv är ett sätt att förstärka något man borde göra men kanske känner ett visst motstånd inför. Löftet blir med större sannolikhet av när man berättat för någon vad man lovat. De som lovar men inte berättar, har kanske en bra anledning till det men,

Om ingen vet om vad jag sagt att jag ska göra märker ju ingen om jag ger upp.

Många ger samma löften om och om igen utan att ändra på förutsättningarna för att lyckas. Ett bra sätt är att skriva ner vad som fick en att misslyckas förra gången. Motivation har kraft, riktning och uthållighet så om man gick ut för hårt, tappade fokus eller ork kan man nog klura ut varför det gick fel.

Att göra på samma sätt igen verkar kortsynt och blir kortsiktigt (typ några veckor som bäst).

Kommentera