Tränings inspiration eller kanske inte?

Surfade runt bland olika träningssidor som har som syfte att inspirera till träning. När man skrollar nerför alla inlägg blir en sak tydlig; det finns mindre än 10 % som handlar om träning.

Det som visas upp är bantningsresultat vilket torde vara ett resultat av att man ätit mindre och rört på sig mer. Jätteroligt att se men det har ingenting med träning att göra. Några få inlägg handlade om hur man utför vissa övningar, inget inlägg handlade om hur man planerar olika typer av träning.

Är det så enkelt som att 90% av alla som ”tränar” i själva verket bantar? Om syftet är att gå ner i vikt är det nog bantning. Energi in respektive ut hör samman med vår ämnesomsättning vilket inte är en träningskapacitet. Det är däremot styrka, koordination, rörlighet, uthållighet med mera.

Något att fundera över dessa nyårslöftestider är därför; banta eller träna?

Kommentera