Vågen som gör dig lugn

Det finns en övning i Tai Chi som man i väst brukar kalla vågen. Man höjer armarna under inandning samtidigt som man rätar på benen och sänker armarna under utandning. Armar och ben är i konstant rörelse och följer varandra så man varken står helt still eller håller armarna stilla någon gång. Att övningen kallas vågen är för att man tänker sig att man för händerna upp över en vågkam.

Jag har alltid tyckt om att göra vågen och framför allt när jag blundar och gör en medveten avspänningsserie. Man slappnar av steg för steg från topp till tå på ett ganska systematiskt sätt. Tekniken påminner lite om autogen träning.

Avspänningsträning kan vara passiv lik yogans ”död mans position” eller aktiv lik tai chi övningar. Qigong finns i både passiv och aktiv form. Personligen är det inte så noga för min del var, när, hur eller vilken övning jag väljer. Det går att komma ner i varv oavsett var man är och vad övningen har för namn. Vågen är ett alternativ som säkerligen passar många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.