Minnesvärd Ortorexidag

on

Igår var det exakt sju år sedan vi hade pressrelease for boken Ortorexi – fixering mat och träning som jag skrev tillsammans med min man. Boken gavs ut på SISU vilket är idrottsrörelsens eget bokförlag och förordet skrevs av Karin Henriksson-Larsén som är läkare i klinisk fysiologi, professor i medicin, då även rektor för GIH.

Utöver vad vi skrev om kost, träning, orsaker, symtom och behandling för ortorexia atletika innehöll boken flera personliga berättelser från drabbade. Många av dessa personer var med på presskonferensen som blev väldigt känsloladdad. Mest minns jag mig själv gråtande framför pressuppbådet och min man som höll mig i handen så snällt. Men det gick ju inte att prata så tack och lov för Sara som tog tag i situationen och berättade om sin egen ortorexiresa. Många förvånades över att hon som var läkare inte kunde behandla sig själv inom vården så att säga.

Idag vet alla bättre. Yrke och utbildning spelar ingen roll, vem som helst kan drabbas. En minnesvärd dag var det hur som helst den gången. Böckerna gick åt och det var först för några veckor sedan som vi hittade ett par lådor på vårt lager så nu kan man köpa boken igen via Ylabs hemsida.

Ortorexiutredning

Ortorexiboken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.