Pinterest förbjuder bantnings annonser

Pinterest blir den första sociala mediesökmotorn som förbjuder bantningsannonser och personliga bantningsberättelser.

Pinterest är en global sökmotor för alla som söker inspiration för alla möjliga olika intressen som hus, hem, mode, mat och mycket mer. Med över 400 miljoner användare kan man likna det med världens tredje största land om medlemmar är detsamma som befolkning. På Pinterest kan medlemmar fästa sina ”pins” vilket kan vara fotografier eller filmer som man vill visa som privatperson och för företag fungerar det som en marknadsportal med motsatt färdriktning, medlemmarna söker efter produkter istället för att företagen söker efter köpare.

Socialt ansvarstagande och inga fake news. Pinterest har en rad olika regler för att vara med. Bland de viktigaste och mest självklara är att man tar bort allt innehåll som misskrediterar person eller grupp på grund av ras, religion, sexuell läggning med mera. Man tar även bort allt innehåll med hatiska eller fanatiska ansatser, konspirationsteorier, lögner och vilseledande information gällande produkters nytta.

Som första social mediaaktör förbjuder Pinterest viktminskningsannonser och personliga berättelser om viktminskning. Man har även bannlyst information om självskadebeteenden vilket nått absurda nivåer inom sociala medier som florerar av tips för vilken utrustning man kan använda sig av för att skada sig själv och hur man svälter sig på bästa sätt.

Det här är ett erkännande för alla som lider av ortorexia atletika och traditionella ätstörningar. Sociala medier är fulla av kroppshets som för många blir en trigger för ett ohälsosamt kost- och träningsbeteende. Tack och lov att det finns företag och organisationer som tar ett socialt ansvar och värnar om människors hälsa framför profit och ekonomisk vinning.

Pinterest går i bräschen och jag hoppas att fler följer deras exempel. Kroppshets och falska påståenden om kost- och träningseffekter bör stoppas.

2 kommentarer Lägg till

  1. Gästbloggare skriver:

    Fantastiskt, way to go Pinterest! 👏👏

    Gilla

  2. Veronica skriver:

    Wow, underbart! Modigt av dem att våga göra ett ställningstagande och ”missa” inkomster från denna (antar jag) kassako. Önskar fler plattformar vore lika modiga! Nu önskar jag bara att alla träningstips för ”en perfekt kropp” också försvann…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.