Vardagslyx

on

Under en av våra kurser använde en deltagare ordet vardagslyx för alla de små saker som hon nu kunde göra efter det att hon blivit frisk från Orotrexia atletika. Jag tycker ordet är fantastiskt och återspeglar verkligen glädjen i att kunna njuta av så mycket som man under sjukdomstiden förbjudit sig att göra.

Tänk hur man kan glädjas åt att gå och fika med en vän. Tänk hur trevligt en inbjudan till en fest kan bli. Tänk hur man ser fram mot badsäsongen. Tänk hur en frukostbricka i sängen kan kännas som en lyx. Tänk hur bra det kan kännas att hoppa över en träning för att en vän behöver stöd. Tänk hur man uppskattar att höra vad som sägs under en middag. Tänk hur mysigt det kan kännas att sitta i soffan och kolla på en serie. Tänk hur lyxigt det känns att kunna äta en semla.

Saker vi tar för givet som friska personer betyder så mycket mer för den som haft mångåriga förbud och skuld när man någon gång brutit mot sina regler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.