Periodisk fasta har samband med ätstörningar

on

Periodisk fasta vilket definieras som att vara fastande i mer än åtta timmar i sträck, växer i popularitet. En ny vetenskaplig studie visar att periodisk fasta har samband med ätstörningar (Ganson, 2022). I studien deltog 2700 ungdomar och unga vuxna och man fann att fasta för flickor och kvinnor hängde ihop med överätande, hetsätning, kräkning och laxermedel samt överdriven träning. Även för män var periodisk fasta korrelerat med ätstörda beteenden.

Periodisk fast som viktminskningsmetod har blandade resultat så det kan vara bra att man håller ett öga på eventuella skadliga effekter, menar Dr Kyle Ganson som är assisterande professor vid University of Toronto.

Referens:

Ganson, K. T., Cuccolo, K., Hallward, L., & Nagata, J. M. (2022). Intermittent fasting: Describing engagement and associations with eating disorder behaviors and psychopathology among Canadian adolescents and young adults. Eating Behaviors47, 101681.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.