Gymmande mamma med två barn dog av för mycket protein

Äggvita, proteinpulver och nötter

En 25-årig gymmande kvinna hittades hjärndöd i sitt hem och dog två dagar senare. Man konstaterade då att orsaken varit höga proteinintag. Hon hade klagat på trötthet och hennes mamma hade sagt att hon skulle minska på gymträning som hon genomförde två gånger per dag. Hon gick på proteinrik diet och tränade hårt inför en tävling. Hennes familj önskar att man går ut och varnar för överdosering av proteiner vilket jag nu gör. Precis som hennes familj tycker jag det är viktigt att belysa att mer inte alltid är bättre. Överdosering är lika illa som underskott. När man söker på proteiner ser man hur otroligt mycket ovetenskapliga resonemang som förekommer där personer generaliserar utifrån egna erfarenheter eller lite dolt är sponsrade av olika kosttillskottsbolag. Läs mer här:

http://www.expressen.se/sport/tvabarnsmamman-dog-at-for-mycket-protein/

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.