Läsk eller Smoothie

Denna eviga debatt om det lömska socker som ingår i läsk och som sägs vara så hälsovådligt. I stridens hetta glömmer man ofta bort att nämna dos; det vill säga hur mycket läsk man talar om.  Mängden måste väl ändå sägas ha en viss betydelse.  Smoothies höjs till skyarna däremot såsom det nyttiga och fräscha.  Inte en gammal hederlig milkshake så långt ögat når (för unga individer – en milkshake gjordes i början på mjölk och en banan). Nej, 8-10 ingredienser ska det vara idag.

Undvika viktökning eller näringsbrist?

Det intressanta är att väldigt många blandar ihop energi med näring. Man diskuterar näringsinnehåll men tänker sig att det är bättre för att inte gå upp i vikt. Nu är det dags att hålla isär begreppen så om någon tänker på vikt bör man nog skrota sin smoothie. Av en god anledning; det blir väldigt många fler frukter och bär när man mosar ner allt om man jämför med att istället äta allt som det är. För de som tänker näring och nytta gäller även färska frukter och bär framför det pressade där vitaminer går förlorade.

Onyttiga fitnessbantare

Så till de som väljer speed eller dietdrycker. Sluta prata om nyttigt och läs på förpackningen. De flesta dricker energidrycker för att de är utsvultna och har energibrist. Håller sig inte på benen utan koffein och taurintillskott. Ät mat och träna på riktigt bränsle om du kallar dig för en tränande person. Men det handlar kanske om kamouflerad bantning?

Är själv inte så förtjust i läsk men ska det vara så ska det i alla fall inte vara något annat än original. Om det blir en smoothie så blir det enbart för att det är gott. 

Kommentera