Vilken vecka och vilken dag

on

Veckan som gått har varit en av de där fantastiska veckorna då man verkligen mår bra. Precis som vanligt är det på grund av att de man bryr sig om mår bra eller i alla fall bättre. Först fick jag glädjas åt att inte mindre än fem av våra kunder med ortorexi nu kan se sig som friska med stort F. Ibland känns det som en examination som är över när man summerar alla värden och ser att det inte finns några symtom kvar.

Sorg för förlorade år

Vad gör man när Ortorexin är över kan man kanske undra? Man gläds åt att man hittat tillbaka till sin egentliga personlighet som oftast inte alls har med rigiditet, benhård disciplin och självtuktan att göra. Tvärtom växer det ofta fram en omtänksam, vänlig och varm person. Inte en dag för tidigt. De som du det stora klivet den här veckan har varit sjuka i genomsnitt 15 år. Det låter väldigt länge och det är det. Det blir en hel del sorgearbete att gå igenom för man har faktiskt förlorat en del av sina bästa år.

Livet framöver

Men nu hjälps vi åt att tackla livet framöver och se till att alla kommer ikapp. Det finns så mycket fantastiskt att uppleva i livet bara man höjer blicken och slutar stirra på magen eller djupt ner i tallriken. Alla mödosamma timmar är timmar man måste gå igenom men det är så mycket värt det. Först därefter vankas en del bebisar och annat mysigt som hör livet till.

När man inte nått hela vägen är det bra att inse att alla som tagit språnget även de haft sina uppförsbackar så ge inte upp! Missa inte att läsa en fantastisk personlig berättelse på ortorexi.nu bloggen. 

En kommentar Lägg till din

  1. Madelene Håll skriver:

    Varje dag kan vara en förlorad dag. Eller har man vunnit den. 😌 Det handlar lite om inställning. Om man ser att varje dag är en lärdom. Kan man vinna alla dagar. Även dom svåra.

Kommentera