Fakta granskning hälsa nödvändigt?

Svensk Bokhandel lyfter frågan om hur vetenskapliga hälsoböcker granskas. Den senaste trenden omfattar ”mat som gör oss friska” är årets största hälsotrend. Men, forskningsrönen är ofta kontroversiella och faktauppgifterna inte alltid vetenskapligt belagda i forskningen, menar Svensk bokhandel. Vilka ansvarar för att informationen i böckerna är korrekt frågar dom sig och jag undrar jag med.

Det här är en extremt viktig fråga i tider när de toppsäljande böckerna handlar om anti-inflammatorisk kost som utlovar mirakel. Att lista 100-tals vetenskapliga artiklar kan se lovande ut men har ingen bäring om merparten inte hör ihop med ämnet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.