Capio stänger

on

Capio förlorade Landstingets upphandling och stänger ner sina ätstörningsenheter efter nyår. Mandokliniken vann och ska ta sig an samtliga patienter vilket ter sig som en parodi. Beslutet har tagits under en tid när alla kliniker har kö. Hur tänkte man? Ekonomiskt naturligtvis.

En metod passar inte alla och beslutet är därför inte vetenskapligt grundat och har ingenting med patientens bästa att göra. 

Ylab är precis som Mando och Capio privatägt men det finns en väsentlig skillnad. Vi valde att stå utanför politikernas klor främst för att få arbeta med den metod vi tror på. Vi har avstått från att ha en skattemedelsdopad verksamhet just för att man går under när politikerna jagar efter lägsta budet.

Sorgligt tycker vi på Ylab för Capio behövs och trist att man nu måste säga upp personal.

2 kommentarer Lägg till din

  1. Anne-Christine Söderström skriver:

    Det är verkligen inte bra. Tänk att landstinget alltid tänker kortsiktigt!

    1. linyvonne skriver:

      Med kö på flertalet kliniker är det uppenbart att det är ett politiskt beslut om att ta det billigaste alternativet. Människan är unik på många sätt och olika behandlingsformer passar olika individer. EN metod för alla verkar aningen oigenomtänkt.

Kommentera