Smått och gott om fysisk aktivitet

on

Visste du att 15% av oss Européer inte promenerar mer än 10 minuter i sträck under en vecka?

Visste du att 12 % sitter mer än 8,5 timme per dag?

Visste du att de flesta som tränar gör det för utseendet?

Visste du att det största hindret för fysisk aktivitet och träning är tidsbrist?

OM TID ÄR EN BRISTVARA……BARNFAMILJER?

Socialstyrelsens nya nationella riktlinjerna för fysisk aktivitet säger att vi bör lägga 150 minuter i veckan på fysisk aktivitet på moderat nivå, fysisk träning 75 minuter per vecka på högintensiv nivå och därtill behövs träning för balans och rörlighet. Vi arbetar 8 timmar, sover 8 timmar och har då 8 timmar kvar.

2 timmar för att äta frukost, lunch, middag, 1 timme för att komma upp och gå och lägga oss, 1 timme för att handla, 1 timme för att träna, 1 timme för att resa fram/tillbaka till jobbet, 1 timma för resa/dusch till träning eller kanske hämta barn på dagis/städa….

Yippeeeeee – en timme kvar till att umgås med barnen?? Behövs inte lite anpassning till individens förutsättningar?

Kommentera