Sverigen förlorar Finnkampen

on

För att fortsätta på gårdagens inlägg kan jag komma med lite gladare nyheter nämligen att Sverige ligger på framkant och är ett aktivt folk. Det är faktiskt endast 15% av vår befolkning som aldrig tränar och vi blir endast slagna av Finland som har 13% icke sportande.  et här kan vi jämföra med Bulgarien, Grekland eller Portugal som har över 60% som inte idrottar.

När man däremot kikar på hur många som tränar regelbundet är det 15% av befolkningen: Än en gång blir vi tvåa efter Finland som toppar med 17%. Vad hjälper det att Italien har 1 % när man vill slå Finnarna. Dags att vi skärper till oss.

BOK OM PULSBASERAD TRÄNING PÅ FLERA SPRÅK

Bilden är från en bok som jag skrev för Polar (Pulsmätarföretag) om pulsbaserad träning. Deltagarna i boken var från Finlands motsvarighet idrottshögskolan. Jag tror att jag undervisat på fler universitet och folkhögskolor i Finland i jämförelse med Sverige. Det är en ynnest att få undervisa dessa energiska och intresserade studenter som för det mesta klarade av alla teoritentor och praktiska prov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.