Mambo Jumbo om dieter

Det är helt otroligt hur mycket som är så enkelt kan göras så komplicerat. Dagens fitnessindustri pumpar ut information om dieter och träning som intelligenta människar helt okritiskt tar för en sanning.

Ämnesomsättningen Nej, NEJ, NEJ.

Min favorit är en vanlig bortförklaring till utebliven viktminskning ; ”fel på ämnesomsättningen”. Nej, nej nej. Såvida man inte har ett allvarligt fel på sköldkörteln lär ämnesomsättningen vara väl fungerande. Självfallet kan vi ha genetiska skillnader på ämnesomsättningen men inte tillräckligt omfattande för att det ska förklara en kraftig övervikt. Svaret är enkelt, man får i sig fler kalorier än man gör av med helt enkelt.

FEL FOKUS

Många PT och Bloggare ger kostråd styrda av en miljardindustri som omfattar livsmedel och bantning. Man sätter fokus på ”vad” personen äter med allehanda komplexa kostråd som följd. Förklaringarna går ofta ner på molekylärnivå men än en gång, kalori in kalori ut är den enkla förklaringen.

Om hälsa och träning

 

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.