IBS drabbar ofta ortorektiker

Irritable bowel syndrome (IBS) innebär precis som det låter nämligen att tarmen är irriterad. Smärta, förstoppning, diarré är vanliga symtom som begränsar hälsa och inte minst det sociala livet. Vissa medicinerar men många får leva med att det inte finns något direkt bot.

Under mina år som behandlare för ortorexia atletika har jag märkt att en mycket stor andel har IBS. Framför allt de som skurit ner på fett, ökat proteinintag och äter mängder med fiberrika livsmedel. Det här är inget annat än mina och kollegorna på Ylabs observationer men kanske värt att fundera på om det är dags att smörja tarmen med lite fett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.