Vikthets inom idrotten

on

I dagens Svenska Dagblad rapporterar man om aktiva som berättar om att de utsatts än en gång för viktangrepp från både tränare och media. Det handlar i det här fallet om två ryska skidåkare som fick veta av sina tränare att de vägde för mycket. En amerikansk skidåkare berättade tidigare om sina ätstörningar men beskrevs i media som en ”fe i skiddräkt” – med andra ord blev hon hyllad för sin magra kropp.

Jag blev själv intervjuad i Sportstudion för ett tag sedan med anledning av strikt viktkontroll inom det svenska landslaget i skidor. Min bedömning är att även vi har vikthets och att det riskerar de aktivas hälsa och prestationsförmåga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.