Externt ansvar psykisk ohälsa

on

Innan den där riktiga sjukdomsinsikten infunnit sig är det vanligt att man hittar tusen olika anledningar till varför man inte behöver hjälp med sin ohälsa. När det gäller ortorexia atletika brukar förklaringarna vara:

Jag ska gör det sedan

Det går ju bättre nu än tidigare

Jag är ju inte anorektisk

Jag äter ju jättemycket

Alla tränar ju varje dag

Jag är nog för frisk

Jag bor för långt bort

Det fungerar nog inte ekonomiskt

Jag har egentligen problem med min självkänsla

Jag tror enbart terapi är bäst

Jag är för stressad just nu

Skolan måste gå före

Hjälp tidigare är bättre

……..

Listan kan göras jättelång och inte att förglömma får vi som arbetar även en skopa ovett ibland. Medan andra kliniker får kritik för att det tar för lång tid får vi kritik för att det går för fort ibland. Allt innan man börjar behandling för när man väl är igång är man både lättad, har förtroende och är trevlig.

Det handlar om att våga ta hjälp varför copingstrategier för att slippa är många och vanliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.