Knäppa kostråd till barn

Vart kommer all information ifrån? Hur kommer det sig att barn talar om röd eller grön mjölk? Hur kan 10-åringar vara rädda för socker? Varför börjar allt fler tonåringar undvika salt? Hur kom det sig att de som inte vuxit färdigt börjar tycka det är okey att inte öka i vikt?

Barn behöver kalorier

Jag vet inte om man ska gråta eller skrika i högan sky över hur ortorektisk reklam smyger sig in i både skola och förskola. Våra barn läser bloggar och Insta utan det minsta filter eller kunskap för att sortera sant och falskt och det straffar sig. Att banta under tillväxt är direkt olämpligt vilket man inte behöver ha doktorerat för att förstå. Barn behöver energi för att växa – inte någon förbaskad grönkål eller kvarg.

Barn är för kloka för att komma på destruktiva råd på egen hand. Fler och fler barn söker hjälp för ortorexibehandling så vem har kommit med kostråden? Sorgligt.

Kommentera