Stress eller ångest? Trött eller utmattad?

Stress är en väldigt vanlig daglig företeelse som ofta får skulden för en rad sjukdomar, även om man faktiskt vet ganska lite om sambanden stress och sjukdom. Stress är en yttre belastning på kroppen som kan vara fysisk eller psykiskt betingad men den är framför allt väldigt subjektiv.

Stress är personligt

Vi uppfattar stressiga miljöer och händelser på vårt alldeles personliga sätt och vi har dessutom olika resurser för att möta dessa utmaningar. Det är inte ovanligt att vi bemöter upplevd stress med att äta mer än vanligt eftersom det kan vara lugnande. Andra kanske äter mindre när de är stressande eftersom de inte längre känner någon aptit. VIll det sig olyckligt kan detta leda till en ohälsosam stressrelaterad viktminskning.

Daller bättre än kanonkula

Stressmagen är den stenhårda kanonkula som vissa får efter långvarig stress. Den här magen är illavarslande eftersom det handlar om bukfett innanför bukhinnan. Det är inte lika illa med det som dallrar på utsidan. Varför? Det ska jag berätta på föredraget kommande onsdag på ylab. Jag kommer även tala om varför det inte är en god idé att försöka banta bort en bukfetma och varför man bör fundera både en och två gånger innan man försöker lösa sin stress med rigida dieter, hård träning och mer arbete.

Stress är en känsla av att vara så jäktad att man inte hinner med. Ångest är att vara rädd men båda har liknande fysiologiska reaktioner. 

Anmälan och mer information om föredraget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.