Ljuset i tunneln

Just när allt brukar kännas som allra tyngst brukar man se ett ljus i tunneln. Poängen är att man ska gå mot ljuset och inte stanna kvar i det mörker som man ofta upplever när man är deprimerad. Depressioner är svåra tillstånd eftersom det ofta innefattar fler känslor än enbart nedstämdhet. Många tappar lusten att göra någonting med en kreativitet och handlingsförmåga som  ligger i botten.

stjälper snarare än hjälper

Kommentarer som ”ryck upp dig”, ”du har så mycket att glädjas åt” eller ”det finns de som har det värre” är som straffsparkar och något man som anhörig bör hålla för sig själv. Kärnan i en depression är att komma underfund med orsaken till att man känner som man gör. Kanske är det en separation som ligger bakom? En känsla av ensamhet eller är det kanske utanförskap som är orsaken?

Ortorexi har depression som samsjuklighet

Många som jag träffar går in i depressiva tillstånd på grund av hur man äter och tränar. Med andra ord är depressionen fysiologiskt betingad. Behandlingen kräver däremot både fysiologiska och psykologiska insatser eftersom ändringar av mat och träning ger ångest. Jag talar om ortorexia atletika.  Som drabbad bör man veta att tillståndet går över men det behövs ortorexibehandling

När du vill må och prestera bättre i allmänhet är Ylab ett helhetsalternativ för dig. Träning på dina villkor och förutsättningar. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.