Magspecial

IMG_1849 Kärt barn har många namn och så även magen. Rutmage, kutmage, putmage, hängmage, svältmage, kolesterolmage med beskrivningar som muffintopp, lovehandles, michelinringar, tvättbräda med mera med mera.

Faktum är att magens utseende påverkas av genetik, träning, matvanor, svält, sjukdom och andra faktorer som man ofta glömmer bort.

Det är rimIMG_1840ligt att påstå att en platt mage inte är alla förunnade. Trist men så är det. Lika rimligt är det att det krävs olika typer av träning och övningar för att förändra magens utseende.

Jag tänkte lägga upp en serie med olika övningar som i första hand ger en fast och stark mage. Att späka sig till minimalt underhudsfett straffar sig i längden. En svältmage börjar puta ut och ger därmed motsatt effekt till vad många ville uppnå.

brutalbänkJag själv då? Jag har alltid struntat fullständigt i utseendet. Jag behövde en stark mage som kampsportare och lite fett utanpå var skyddande, Hur tränade vi? Vi stod, slog och hoppade på varandras magar. Hälsosamt? Inte särskilt om man gjorde fel. Men man tålde bra med smällar efteråt. Så jag får väl lansera stålmage som ett nytt begrepp för kampsportarmagar.

Hoppas att du får glädje av lite övningar och tekniktips framöver. Kom ihåg, fler är inte bättre. Rätt antal, belastning och utförande är det däremot.

En kommentar Lägg till

  1. Anders Freese skriver:

    Jättebra med övningar för mage och rygg. Som kontors-arbetare så är det jätteviktigt att stärka dom musklerna. Annars lär ryggont komma som ett brev på posten…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.