På tal om BMI

on

Jag läste en artikel i SVD för ett tag sedan där man diskuterade svagheten i att gå efter BMI för att fastställa övervikt. Jag håller med. Det finns studier som visat att det inte fungerar för idrottare och även vår studie som kommer att publiceras i vår visar på detsamma.

I artikeln sitter 4 personliga tränare som ser rippade och hårda ut med varsin skylt med BMI på 25 för alla fyra. Självfallet är dom inte överviktiga trots 25 BMI drygt. Men hur står det till med undervikt? Kan man ha en sjukligt låg fettprocent?

Jag säger inte mer än så. Framtiden för utvisa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.