Träna din hjärna

on

Att träna sin hjärna verkar vara trendigt för tillfälligt. Jag minns när vi erbjöd olika mentala träningsprogram i Wellcare on line, en interaktiv tjänst där man på vecko- eller månadsbasis kunde få hjälp av en professionell coach med kost, träning eller terapi.

Man kan ju börja med att fråga om målsättningen är att träna vänster eller höger hjärnhalva? Med andra ord, vil du utveckla logik eller mer konstnärliga komponenter? Eller vill du gå djupare i hjärnan och träna minne eller känslomässig återhållsamhet? Det är nämligen så att hjärnan har en topografi med andra ord så ligger olika funktioner på olika platser i hjärnan. Känslor ligger i hjärnans djupare del medan kontrollen och gränsdragning ligger i frontalloben. Vi kan ju inte agera direkt på våra känslor utan behöver besinna oss genom rationellt tänkande, tack och lov!

Hur som helst så tog Ylab fram flera träningsprogram som förmedlas via wellcare on line, för övrigt Sveriges första digitaliserade rådgivningsplattform. Jag minns det som igår affärspanelens kommentarer ”inte kommer väl någon vilja ha råd över internet? Man vill väl träffas” sa de rutinerade affärsexperterna i mitten av nittiotalet. Ja, jag vet, jag och Ylab var tidiga och säkerligen har experterna idag fått äta upp sin hatt.

Men, ylab är ju tidiga just nu igen. Varför? Jo för att vi utvecklar det som ligger framåt i tiden. Vad kommer då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.