Sjuka hjälper friska bli sjuka?

on

Bör ätstörda ge kostråd?

Titt som tätt dyker det upp artiklar i media som beskriver någon som ”varit” ätstörd men nu säger sig vara frisk. När man sedan googlar vidare på dessa personer ser man bilder och text som överensstämmer starkt med ortorexia atletika. Det tragiska är att dessa personer erbjuder tjänster som PT och/eller kostrådgivare.  Hur kan man som ortorektiker ge bra råd inom träning och kost? Man har ju själv en skev bild av vad som är hälsosamt.

Bör tvångsmässigt tränande ge träningsråd?

En del av dessa personliga tränare lägger upp bilder på sina kunder före och efter tillsammans med bilder på sig själva poserande på än det ena och än det andra sättet. Flera tävlar i fitness och det är uppenbart att deras träning och kost fortsatt handlar om att banta. Någon sann träningsglädje talas det sällan om utan glugg mellan benen, magrutor och att vara hård är mer uttalat.

Vart är vi på väg?

Googla på ortorexi eller ätstörningar i kvällspressen och gör din egen bedömning.  Eller titta på det här youtubeinlägget och fundera på vart vi är på väg. Personen på bilderna har ingen anknytning till texten.

Kommentera