Fokus styrka

Fel fokus – givet resultat

Om man alltid har fokus på det man är dålig på känner man sig dålig. Den som har fokus på sina svagheter kommer att göra ett svagt intryck. Den som är rädd för att förlora en tävling kommer med stor sannolikhet att förlora. Den som tänker på negativa konsekvenser kommer att få en skräckfylld färd.

Positiv psykologi

Det är en bättre strategi att sätta sina styrkor i centrum för de är just styrkorna som får en människa att lyfta. Den som strävar efter något gott kommer att må gott under färden. Ett bra sätt att kunna tänka positivt är insikten i att ingen är fullkomlig och man har allt att vinna och inget att förlora genom att försöka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.