Periodisk fasta – fakta tack

on

Periodisk fasta eller intermittent fasta även kallat är populärt dessa dagar. Ett flertal skribenter och tidningar skriver om de olika uppläggen och hänvisar till forskning. Men, när man googlar och klickar på de olika länkarna inser man att nästan ingen anger referenser till de studier som man talar om. Alla med en akademisk utbildning borde veta hur man anger en referens.

Möss och Människor ett ett nytt perspektiv

Sedan har vi de som hänvisar till studier på möss vilket inte är klockrent överförbart till människan. Andra hänvisar till studier på molekylärnivå med grava feltolkningar av resultaten. Till sist men inte minst drar ett flertal artiklar höga växlar på att utlova diverse resultat som inte angivits i studierna utan endast baseras på personligt tyckande. Tvek på det.

I övrigt kan man undra om inte ”periodisk fasta” verkar mer handla om ”periodiskt ätande” i vissa branscher. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.