Träna mot bättre vetande?

Att träna är en förmån och inte ett krav. Den som älskar sin träningsform håller säkert med mig men frågan är vad du som avskyr att gå ut och jogga tycker om träningsförmånen en kylig vinterdag?

SUNT FÖRNUFT

De som älskar att träna håller sig i sängen vid förkylning, helt enkelt för att det inte är lika roligt att träna när man är sjuk. Kanske är det även förnuftet som säger att man bör vila när kroppen lider.

SÅ många tränar mot bättre vetande

Under mina fyrtio år som instruktör och tränare har jag skickat hem många från träningen när de varit för sjuka. Många kommer för att de ”vill vara duktiga” och inte skippa träningen. Idag när jag arbetar dagligen med ortorexia atletika (fixering vid nyttiga livsmedel och tvångsmässig träning) kommer någon in snörvlande och med glansiga ögon så gott som varje vecka.

Kan bli en dyr läxa

Varför, kan man undra. Den vanligaste anledningen är den träningshets som har blivit en trend. Att hoppa över en träning görs synonymt med att vara klen och odisciplinerad. Jag skulle vilja påst¨att man är klok när man låter kroppen återhämta sig.

Den som trotsat förnuftet, tränat med feber och förkylning och dragit på sig en hjärtmuskelinflammation lär ångra sig bittert idag. Det är ingen lek…

Kommentera