Studenternas beslutsångest

on

Nu är det två veckor kvar innan deadline för att ansöka till högskolan. Många ungdomar våndas just i dessa tider. De känner sig rådvilla och har svårt för att bestämma sig för vad de vill bli som vuxna.

Vad du inte vill är enklare

Mitt råd brukar vara att man börjar med att utesluta allt man inte vill läsa och inte vill bli. Det är ett taktiskt sätt och enklare att klara av. Efter man gjort det syns träden som skymdes utav skogen och det blir lättare att ta beslut.

Tycka om hjälper

Vad är viktigt att tänka på? Ju mer du tycker om ämnet, desto mer motiverad blir du och prestationen blir även den bättre. Om du är rådvill och inte alls vet skulle jag ge dig rådet att läsa några fristående kurser som är meriterande oavsett vad du väljer framöver.

Beslut som inte har en deadline kan få vänta ett tag. Man behöver ibland ställtid för att man helt enkelt inte är klar med alla överväganden, logiska eller emotionella kvittar. Det tar sin tid.

Det bästa med beslutsfattande är att det känns bättre när det är gjort. Märkligt nog oavsett om det lutar åt rätt eller fel. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.