Man tränar för framtiden

on

Elitidrott är ganska enkelt när det kommer till målsättning. Flest mål vinner kort och gott så man tränar och tränar för att bli vassare och vassare för vem vill inte vinna? Kul att få vara med – nja roligare att vinna.

Tack och lov för marginaler

Men ingen gång i livet har träningen och den kapacitet man byggt upp så stor betydelse som när man blir sjuk eller går sönder. Jag har följt både vänner och kunder under åren som drabbats av allvarlig sjukdom eller svåra skador. Just där och då tackar man allt och alla för att man har maginal att förlora kapacitet utan att gå under. Idag träffade just en sådan person. En som vigt sitt liv till träning men som nu efter en tid på intensiven har överlevt och hämtar sig med rakertfart.

Förebyggande träning

Vi talar alla om vikten av prevention och förebyggande men det är ofta som man säger i Kina:

”Människan gråter inte innan de ser kistlocket”

Självfallet bör inte ”stå sig bättre om något händer” vara den enda anledningen till att träna regelbundet  utan en av fler orsaker behövs. Träna för att det är roligt, för att träffa vänner, för att utmana sig själv är några goda anledningar.  Man växer när man går framåt och inte minst känner man sig spänstig och alert. Att kunna hjula över en sommaräng, istället för att lunka på, har sin charm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.