Qigong för stillasittare

on

Här är några riktigt klassiska ”klappövningar” från den del av qigong som syftar till att pigga upp. Annars är det vanligare med ”lugna ned övningar”.

Det är bara att börja klappa händerna och därefter klappa sig själv i rask takt nedåt på benens insidor för att sedan gå uppåt längst benens utsidor. När man kommit till höfterna brukar jag själv resa mig upp och börja klappa nedåt igen medan jag sätter mig ner.

Busenkel övning som passar bra när jag sitter på ett kontor eller i min myshörna. Som sagt, stillsittande har inte mycket med vikt att göra men det främjar cirkulationen att både klappa och resa på sig då och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.