Vetenskaplig studie om personliga tränare

Waryasz med kolleger (2016) genomförde en studie som kartlade personliga tränares utbildningsbakgrund och vanliga skador i samband med personlig träning. Resultatet visade att 64% hade en utbildningsbakgrund motsvarande en kandidatexamen och 89% hade någon form av licens.

De vanligaste skadorna i samband med personlig träning var muskelbristningar ländrygg (10,7%), rotator cuff bristning/inflammation (8,9%), benhinneinflammation (8,1%), stukningar (7,5%) och nackskador (7,4%).

I Sverige finns ingen statistik över skador inom personlig träning men det finns nationella riktlinjer för minimikrav kompetens som en PT ska ha. Konsumentverket är tillsynsmyndighet men viktigast av allt är att konsumenten själv frågar om ens PT har en utbildning som motsvarar dessa krav som tagit fram av SIS Svenska institutet för standardisering. Ylab var initiativtagare till detta arbete. Mer info om PT utbildningar:  http://www.ylab-education.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.