Alkohol ger ångest

on

Alkohol gör att man överskrider energikontot

Många som jobbar med att gå ner eller hålla sin vikt är rädda för att dricka alkohol. Inte för att man riskerar att bli kraftigt berusad utan för att det går in ”tomma kalorier”. Oavsett om det gäller viktminskning, bulimi, anorexi eller ortorexi tar alkoholen upp en del av den energikvot som man tillåter sig att äta på en dag. Med andra ord måste man då hålla igen på annan mat för att inte överskrida kontot.

Ingen näring

En typisk ortorektisk tanke som jag ofta hör från de som går på ortorexibehandling är att det tomma kalorier även är onyttigt. Det innehåller bara kalorier och ingen näring så varför dricka det. En berättigad kommentar men min följdfråga är:

Varför måste livet vara så asketiskt att allt måste vara nyttigt? 

Jag dricker kaffe för att det är gott och struntar i om det innehåller näring eller ej……

Kommentera