Konsten att lyckas med sina föresatser

Det är inte så svårt som man tror bara man följer sedan länge kända teorier om målformulering och undviker väl kända fallgropar. Vad man tänker satsa på är mindre väsentligt.

FYRA FAKTORER SOM FÅR DIG ATT LYCKAS

En grundläggande faktor är att kunna lita på sin egen förmåga och ignorera vad omgivningen tycker och tänker. Det mål du sätter upp måste vara tillräckligt viktigt, såsom du ser det, för att vara lockande. Det får inte heller vara för lätt att uppnå, ja du läser rätt, svårare uppgifter leder faktiskt till bättre resultat. Det här är i stort sätt vad som krävs för att lyckas.

IBLAND GÅR DET ÅT SKOGEN

Den som misslyckas gör det oftast för att han eller hon har fokus på problem och ett eventuellt misslyckande istället för det mål ska uppnås. Varför man har det bottnar inte alltför sällan i tidigare misslyckande och bristande tilltro till sin egen förmåga. Ett sätt att komma ur negativa tankebanor är att ta utmaningen steg för steg, delmål för delmål. Att fråga de som har kunskap och erfarenhet är inte heller så dumt.

Kännetecken för en expert är att experten misslyckats betydligt fler gånger än du.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.